top of page

Biografie

Laurenz is als het ware geboren en getogen in 's-Gravenwezel Schilde. Vijftien jaar lang zat hij op het Heilig Hart van Maria-Instituut op de Oudaen, van het eerste kleuterklasje tot en met de laatste schooldag van het zesde middelbaar. Daar volgde hij de richting Techniek-Wetenschappen en schreef zijn eindwerk over frituurvet, toeval? 's Weekends staat hij namelijk regelmatig zijn moeder te helpen in haar frituur op de Kerkstraat in 's-Gravenwezel.

Familie.jpg

Frituur Tom

's weekends bak ik frietjes in het frituur van mijn moeder, al 32 jaar een familiezaak

Jong VLD protest.jpg

Jong VLD

Jong VLD was het officële startschot voor mijn liberale carrière. In al die jaren heb ik vrienden gemaakt voor het leven.

Sinds 2009 is hij lid van Jong VLD en definitief gebeten door de liberale microbe. Tijdens zijn studententijd was hij bestuurslid en zelfs voorzitter van het Liberaal Vlaams StudentenVerbond (LVSV) Antwerpen.

Hier diepte hij zijn ideologisch verhaal uit en organiseerde vele evenementen zoals de grootste studentendebatten. Als Master in de Geschiedenis kan hij rekenen op een brede basis maatschappelijke kennis en zoekt als geen ander de nuance en waarheid op door alle kanten van het verhaal te horen.

Maar zijn blik gaat verder dan Schilde en Antwerpen. Met zijn Poolse achtergrond heeft hij een half jaar in Krakau gestudeerd. Na zijn studies heeft hij een half jaar stage gelopen bij de European Liberal Youth LYMEC, waar hij de organisatie zelfs mocht vertegenwoordigen op een evenement in Moskou.

Dat alles neemt hij mee in zijn manier van politiek voeren. De burger als individu staat centraal. Iedereen heeft een eigen verhaal, en alleen door samen te werken gaat de samenleving vooruit. Zowel binnen de eigen gemeente als over de landsgrenzen.

LVSV Openingsdebat 2016.jpg

LVSV Antwerpen

Tijdens mijn studies Geschiedenis aan de Uantwerpen, was ik erg actief binnen het Liberaal Vlaams Studentenverbond.

bottom of page