top of page

Biografie

Laurenz is als het ware geboren en getogen in 's-Gravenwezel Schilde. Vijftien jaar lang zat hij op het Heilig Hart van Maria-Instituut op de Oudaen, van het eerste kleuterklasje tot en met de laatste schooldag van het zesde middelbaar. Daar volgde hij de richting Techniek-Wetenschappen en schreef zijn eindwerk over frituurvet, toeval? 's Weekends staat hij namelijk regelmatig zijn moeder te helpen in haar frituur in het dorpshart van 's-Gravenwezel.

Sinds 2009 is hij lid van Jong VLD en definitief gebeten door de liberale microbe. Tijdens zijn studententijd was hij bestuurslid en zelfs voorzitter van het Liberaal Vlaams StudentenVerbond (LVSV) Antwerpen. Hier diepte hij zijn ideologisch verhaal uit en organiseerde vele evenementen zoals de grootste studentendebatten. Als Master in de Geschiedenis kan hij rekenen op een brede basis maatschappelijke kennis en zoekt als geen ander de nuance en waarheid op door alle kanten van het verhaal te horen.

Maar zijn blik gaat verder dan Schilde en Antwerpen. Met zijn Poolse achtergrond heeft hij een half jaar in Krakau gestudeerd. Na zijn studies heeft hij een half jaar stage gelopen bij de European Liberal Youth LYMEC, waar hij de organisatie zelfs mocht vertegenwoordigen op een evenement in Moskou.

Dat alles neemt hij mee in zijn manier van politiek voeren. De burger als individu staat centraal. Iedereen heeft een eigen verhaal, en alleen door samen te werken gaat de samenleving vooruit. Zowel binnen de eigen gemeente als over de landsgrenzen.

WhatsApp Image 2019-11-28 at 23.37.37.jp
Berchem_blauw_191 kleiner.jpg
Laurenz_P5 (1 of 1).jpg
bottom of page