top of page
  • Foto van schrijverLaurenz Van Ginneken

‘Corona-proof schoolomgevingen’ en ‘jongeren tegen corona’

Bijgewerkt op: 29 dec. 2020

Nieuwe sensibilisering

We zitten volop in een nieuwe golf van coronabesmettingen. Het is een strijd waarvoor alle inwoners van onze gemeente samen hun individuele en collectieve verantwoordelijkheid moeten opnemen om de problematiek beheersbaar te houden. Vele inwoners en bezoekers van onze gemeente doen goed hun best, maar helaas zijn er verschillende voorbeelden waar een kleine groep mensen het niet zo nauw nemen met de voorschriften. Soms door verwarring, vergetelheid of zelfs laksheid.


Aan de schoolomgevingen zijn er soms samenscholingen van ouders die begrijpelijk een babbeltje slaan. Maar vaak worden de afstandsregels niet nageleefd, en dat zonder mond- en neusmasker.

Ook jongeren troepen samen voor en na de lesuren aan bushaltes of op straat om een knuffel/kus te geven of een babbeltje te slaan met vrienden. Na het sluitingsuur van de horeca, troepen jongeren vaak samen op pleintjes om toch met hun vrienden te zijn. En tenslotte zijn er verschillende feestjes thuis en in de sportclubs zoals we lazen in de krant. De verantwoordelijkheidszin is bij sommigen helaas ver te zoeken. Het is begrijpelijk dat mensen steun, contact en ontspanning met elkaar zoeken. Maar helaas is deze menselijke warmte ook een goed plek voor het virus om zich te verspreiden. Op deze manier gaan we richting een nieuwe lockdown. We moeten als gemeente hier aan de slag gaan om onze inwoners, handelaars en horeca te vrijwaren van zo’n drastische maatregelen. We moeten als gemeente werken om de kwetsbaren van onze maatschappij te vrijwaren van deze ziekte. Daarom een oproep tot een verbindend project van burgerzin. Hoe kunnen we als gemeente werken aan een sensibiliseringscampagne die niet de nadruk legt op een repressief beleid. Maar net perspectief, hoop en samenhorigheid brengt. In Brussel is er een erg mooi project dat we als voorbeeld kunnen gebruiken. Hoe kunnen we de scholen bijstaan om hun omgevingen veilig te houden en ouders te sensibiliseren? En tenslotte, hoe gaan we de jongeren meer betrekken om dit alles tot een goed einde te brengen. Wat is het gemeentebestuur van plan om deze problemen aan te pakken?

8 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page