top of page
  • Foto van schrijverLaurenz Van Ginneken

Mentaal welzijn van jongeren tijdens Corona in de gemeente Schilde

Vergeten is het probleem, participatie is de oplossing.


Dit punt ligt in lijn met mijn oproep vorige maand om jongeren te betrekken in gemeentelijke communicatie rond coronamaatregelen.

We merken en horen dat jongeren het moeilijk hebben met deze nieuwe lockdown. Angstige gevoelens en eenzaamheid steken de kop op. Verschillende jongeren hebben het gevoel dat ze de fleur van hun leven missen. Om nog maar te zwijgen over het zondebokproces waarbij de schuld van de nieuwe corona-uitbraak door sommigen bij de jeugd wordt gelegd. Daarnaast ontbreekt voor een stuk een specifieke aanpak voor deze problematiek. Jongeren voelen zich vergeten en in de steek gelaten. Graag wil ik ons gemeentebestuur in Schilde oproepen om een voortrekkersrol op te nemen in Vlaanderen. We moeten als gemeente actief ons oor te luister leggen bij onze jongeren en kijken hoe we hen kunnen bereiken. Laat ons jongeren actief bevragen naar hun noden, en laat hen meezoeken naar oplossingen voor hun problemen. Zo bouwen we tegelijk aan een sterk draagvlak voor de maatregelen die genomen moeten worden. Participatie en autonomie van jongeren mogen niet ontbreken in onze gemeentelijke strategie. Hoe wilt ons gemeentebestuur een kader uitbouwen dat de nodige aandacht geeft aan: 1) het mentale welzijn van onze jongeren in kader van de Coronapandemie 2) het betrekken van jongeren bij het in kaart brengen van hun noden 3) het betrekken van jongeren in het zoeken naar oplossingen voor problemen die hen aanbelangen tijdens deze lockdown 4) Het betrekken van jongeren in de gemeentelijke communicatie


Meer participatie zal het draagvlak van de maatregelen bij jongeren vergroten en perspectief brengen om ze vol te houden.

18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page