top of page
  • Foto van schrijverLaurenz Van Ginneken

Laurenz vraagt meer terrasruimte voor lokale horeca

Persbericht naar aanleiding van een punt op de gemeenteraad van Mei:

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat de horeca het de afgelopen maanden niet makkelijk heeft gehad. Nu ze opnieuw de deuren letterlijk mogen openen, vraagt gemeenteraadslid Laurenz Van Ginneken (Open Vld) of de lokale horecazaken tijdelijk openbare ruimte, zoals pleinen en parkeerplaatsen, mogen gebruiken om hun terrassen uit te breiden. Het gemeentebestuur gaat hier bij monde van schepen van middenstand Marian Van Alphen (Open Vld) mee akkoord.


“Nadat de overheid de horeca verplicht heeft te sluiten, is het meer dan ooit belangrijk dat onze gemeente een goede partner is voor de vele zaken die onze dorpen rijk zijn. Ook wanneer de binnenruimtes terug open mogen, zullen terrassen een belangrijke factor blijven in onze strijd tegen het virus. Andere steden en gemeenten in België steunen hun lokale horecazaken staan toe om terrassen uit te breiden op pleinen, parkeerplaatsen, velden, etc. Indien de veiligheid gegarandeerd wordt, moet dat in onze gemeente toch ook kunnen?” aldus Laurenz Van Ginneken.


“Mijn moeder heeft het geluk dat ze een beetje buitenruimte heeft met haar frituur, waardoor ze een beperkt terras kan zetten. Voor ons is dat genoeg, maar ik weet dat er ook zaken zijn die deze luxe niet hebben. Daarom wil ik onze collega horeca-ondernemers een hart onder de riem steken, en hen ook de nodige kansen geven om deze zomer door te komen en veilig te werken.” Besluit het raadslid.


Schepen voor lokale middenstand Marian Van Alphen is het daar mee eens. “Indien een zaak direct grenst aan bijvoorbeeld twee parkeerplaatsen voor de deur, of aan een plein, en de verkeerscel en politie geven een positief advies dat de veiligheid gegarandeerd wordt, dan moet dit zeker kunnen. Beperkte uitbreidingen van terrasruimte zal (letterlijk) meer zuurstof geven aan onze horecazaken.

Horecazaken die nood aan hebben aan extra ruimte, mogen altijd een aanvraag indienen bij de gemeente, en we zullen dan zeker zien wat mogelijk is met het gemeentebestuur.
43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page