top of page
  • Foto van schrijverLaurenz Van Ginneken

Ledverlichting in Schilde en 's-Gravenwezel

Onze gemeente Schilde schakelt samen met Fluvius een versnelling hoger in het verledden van de straatverlichting!

In 2019 ging onze gemeente een engagement aan om samen met Fluvius alle straatverlichting te vervangen met LED-lampen tegen 2030. De investering van 3 miljoen euro zal zich niet alleen op 7 jaar terugbetalen, maar houdt ook een grote CO2-reductie in in voor onze gemeente.Van vertraging naar versnelling

Helaas waren er enkele vertragingen door de crisissen van de afgelopen jaren. Daardoor was er in September een verleddingsgraad van maar 14,96% gerealiseerd. Fluvius stelde een jaaractieplan 2023-2024 voor met een heuse inhaalbeweging. Dan kunnen er maar liefst 1129 lichtpunten versneld worden vernieuwd met LED-lampen. Zo kunnen we in Schilde en 's-Gravenwezel 100% onze straatverlichting te verledden tegen eind 2028 in plaats van 2030!

Rekening houdende met de hoge energieprijzen, zal de kostenbesparing voor onze gemeente aanzienlijk zijn, waardoor de lampen misschien al vroeger terugbetaald zijn dan na 7 jaar.

Verlichte fietspaden en opnieuw verlichte straten 's nachts

Door ecologisch en economisch verantwoord te investeren, maken we onze gemeente duurzamer én veiliger.

Vrijliggende fietspaden in onze gemeente krijgen ledverlichting om het veiliger te maken voor fietsers. Zo hebben ze niet alleen zich op wat er zich op het fietspad begeeft, maar ook daarnaast.

Omdat ledverlichting goedkoper is, zal het op termijn opnieuw mogelijk zijn om de gedoofde straatverlichting terug toe te laten. Ledlampen zijn ook makkelijker te dimmen waardoor de lichtsterkte kan variëren naarmate de nood.

Straten die willen dat het licht opnieuw aangezet wordt, kunnen dat aanvragen. Wil jij hulp om de verlichting in jouw straat opnieuw aan te zetten 's nachts? Laat het me weten via laurenz.vanginneken@schilde.be!

16 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page