top of page
  • Foto van schrijverLaurenz Van Ginneken

De gemeenteraad adopteert een zitbank

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2020

Afgelopen maanden werd in Schilde doorgewerkt om het gloednieuwe straatmeubilair te plaatsen. Het gemeentebestuur kwam daarbij met het initiatief om de zitbanken door inwoners te laten adopteren. Zo werd duidelijk dat de rustbanken niet alleen voor, maar ook van inwoners, verenigingen en handelaars zijn. Intussen zijn bijna alle banken geadopteerd.


Daarom stelde Open Vld raadslid Laurenz Van Ginneken voor om als gemeenteraad symbolisch een van de laatste vrije banken te adopteren. “Het is een mooie actie om samen met de inwoners zorg te dragen voor het nieuwe straatmeubilair. Daarom kon het niet ontbreken om als gemeenteraad ook een bank te adopteren naast het gemeentehuis. We dragen deze op aan alle medewerkers van onze gemeente. Zonder hen zouden onze dorpen nooit gestaan hebben waar ze nu staan. Het zijn zij die alle ideeën vanuit de politiek, inwoners, verenigingen en handelaars tot uitvoering brengen.”


Deze boodschap werd enthousiast onthaald door de andere raadsleden en het schepencollege. De gemeenteraad zal het peterschap opnemen, onder toeziend oog van haar voorzitter Yolande Avontroodt (Open Vld), “zolang ik de bank maar niet moet schilderen” zei ze met een knipoog.


“Momenteel worden de laatste exemplaren geplaatst in ’s-Gravenwezel zodat alle geplande banken klaar zijn. Mis je nog ergens een bank? Geen nood, er is in de meerjarenbegroting geld voorzien voor bijkomende banken. Binnenkort zal een oproep worden gelanceerd naar onze inwoners om bijkomende suggesties te doen. Zo kunnen zelfs buurten en straten waar vroeger geen bank stond, toch rekenen op een rustpunt voor wandelaars en fietsers”, aldus bevoegd schepen Olivier Verhulst (Open Vld)


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page